BBQ vakarėliai jūsų kieme: kaip pasiruošti?

bbq
Photo by Francesco Paggiaro on Pexels.com

BBQ vakarėlis vasaros savaitgalį yra puikus laiko praleidimo būdas su draugų kompanija. Dalinamės patarimais, kaip jam pasiruošti.

  1. Ieškokite nuolaidų bei akcijų

Didesnės kompanijos priėmimas į namus reiškia nemažas išlaidas. Jeigu norite sutaupyti, sukluskite: parduotuvių leidiniai su akcijomis ir nuolaidomis gali padėti vakarėlį suorganizuoti pigiau.

  1. Pasirūpinkite laisvalaikio veiklomis

Kad netektų nuobodžiauti begaminant BBQ patiekalus, pasirūpinkite smagiais užsiėmimais. Tai gali būti stalo žaidimai, tinklinis, badmintonas ar kitos lauko pramogos. 

  1. Paruoškite lengvai pagaminamų BBQ patiekalų. 

Vakarėlio metu būtina pasirūpinti burnoje tirpstančiu, tačiau paprastai pagaminamu maistu. Dalinamės keliomis idėjomis. 

  • Ant grotelių keptų daržovių iešmeliai. Galite naudoti paprikas, portabelo grybus, morkas, cukinijas, kukurūzus ar kitas mėgstamas daržoves. Jas supjaustykite kubeliais arba griežinėliais. Suverkite jas ant iešmelių. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pabarstykite druska, pipirais ir kitais norimais prieskoniais. Kepkite ant grotelių 10-15 minučių, retkarčiais apverskite.
  • BBQ vištienos blauzdelės. Šviežias vištienos blauzdeles trumpai pamarinuokite: apibarstykite druska ir pipirais, pagardinkite mėgstamomis žolelėmis, apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Praėjus maždaug 1 valandai po marinavimo, blauzdeles kepkite ant grotelių 25-30 minučių, retkarčiais apverskite. Paskutines 5-10 kepimo minučių aptepkite vištieną savo mėgstamu BBQ padažu ir patiekite su ryžiais, salotomis ar kitu garnyru.
  • Keptų arbūzų salotos. Gaivios, su dūmo prieskoniu salotos, kurios gali maloniai jus nustebinti. Arbūzą be sėklų supjaustykite storomis riekelėmis, patepkite jas alyvuogių aliejumi. Dėkite arbūzo griežinėlius ant grotelių ir kepkite maždaug po 2-3 minutes iš kiekvienos pusės. Tuomet nuimkite arbūzą nuo grotelių ir leiskite jam šiek tiek atvėsti. Po kelių minučių supjaustykite kubeliais arba kąsnio dydžio gabalėliais. Dubenyje sumaišykite keptą arbūzą su trupintu fetos sūriu, šviežių mėtų lapeliais ir šlakeliu balzamiko acto, pagardinkite druska ir pipirais. 
  • Ant grotelių kepti ananasai su cinamonu. Supjaustykite šviežią ananasą griežinėliais. Juos patepkite alyvuogių aliejumi arba lydytu sviestu. Griežinėlius kepkite ant grotelių po 2-3 minutes iš kiekvienos pusės. Į kepimo pabaigą ananasus apibarstykite cinamono cukrumi. Patiekite kaip desertą (pavyzdžiui, šalia vanilinių ledų) arba kaip garnyrą prie mėsos/ daržovių patiekalų.

Verta žinoti: jeigu norite sutaupyti, galite keisti ingredientus (pavyzdžiui, vietoje ananaso naudoti persiko skilteles ir pan.). Prieš apsipirkinėjimą, perverskite parduotuvių leidinius, kuriuose yra skelbiamos akcijos. 

Tikimės, kad šie patarimai buvo naudingi ir jūsų BBQ vakarėlis praeis su trenksmu!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *